Droogijsstralen: professionele industriële reiniging door Ecotrust

Industriële reiniging om uw machines en installaties veilig, efficiënt en milieuvriendelijk te laten reinigen? Droogijsstralen is de oplossing. Ecotrust zorgt voor een optimale service in uw bedrijf. Belangrijk voordeel: droogijsstralen is een droge en milieuvriendelijke reinigingstechniek.


Industrieel reinigen met droogijs, koudijs, straalijs

Ecotrust heeft een ruime ervaring met industrieel reinigen met droogijs. U kunt rekenen op een doeltreffende reiniging in site in uw bedrijf. Daarnaast bouwt Ecotrust ook droogijsstraalmachines op maat voor verkoop en/of verhuur. Ecotrust is ook verdeler van droogijs, ook wel koudijs of straalijs genoemd.


Industriële reiniging voor verschillende bedrijfstakken

Industriële reiniging door middel van droogijsstralen is ideaal voor het reinigen van o.m. ventilatoren, schakelkasten, extrusieschroeven, ovens, matrijzen, drukpersen, rasterwalsen... Deze techniek biedt tal van voordelen voor diverse sectoren: Grafische nijverheid, Kunststof en rubber, Voedingsindustrie, Industriële reiniging, Textielnijverheid Metaalindustrie, Chemische nijverheid, Monumentenzorg.


Projecten in de kijker

Klanten getuigen

 • Droogijsstralen: een ontdekking! Een van die klanten is Paul Buggenhout, Project Leader bij koffiebrander Douwe Egberts. “Is onze koffie geroosterd? Dan moet hij afkoelen. Dat gebeurt in een kuip met een geperforeerde metalen bodem. De gaatjes, waarlangs koude lucht wordt binnengezogen, verstoppen na een tijdje. Wat een goede koeling belemmert. (Lees meer)

  — Douwe Egberts: Droogijsstralen: een ontdekking!
 • We produceren 7 op 7 - 24 op 24 en kunnen deze ongeplande stilstanden dus best mijden. Sinds een paar jaar laten we deze cilinders periodiek droogijsstralen dit werd opgevolgd en bleek een prima resultaat te hebben - zodat we nu ook uitbreiden naar verschillende andere productielijnen. Waar we voorheen (wanneer we op de gewone manier gingen reinigen) op vrij regelmatige tijdstippen problemen hadden met het vast komen zitten van de cilinders - hebben we nu standtijden van maanden zonder enig probleem. (Lees meer)

  — Een tevreden klant
 • Eén van de voorwaarden van DeLaval was om het productieproces zo min mogelijk te verstoren. “Ecotrust toonde zich hierin zeer flexibel. De klus werd op twee dagen – vrijdag en zaterdag – geklaard, en dit binnen de afgesproken termijn. Op die manier ondervonden wij geen hinder. Van ons eigen personeel diende niemand aanwezig te zijn, Ecotrust voerde de werkzaamheden volledig zelf uit. (Lees meer)

  — DELAVAL, melkveesector
 • Vermits Ecotrust in het weekend actief is, wordt het productieproces niet gestoord. Ook van het lawaai dat gepaard gaat met het droogijsstralen hebben wij geen last. Wat ons zeer aanspreekt in de aanpak van Ecotrust is het stipt naleven van de afspraken. Op voorhand geeft Ecotrust een inschatting van het resultaat. Kunnen zij een bepaalde vervuiling niet verwijderen, dan zullen zij dit ook eerlijk doorgeven. Die correcte manier van werken sluit volledig aan bij de filosofie van Inex. (Lees meer)

  — INEX, zuivelproducten