Textielnijverheid

Binnen de textielnijverheid is industriële reiniging een belangrijk punt! Droogijsstralen biedt hiervoor de oplossing. Waarom?

  1. Zonder demontage: met droogijs reinigen wij spanramen, kettingen, spindels, düsen zonder deze te demonteren.
  2. Droog: de naam zegt het zelf. Droogijsstralen is een droge vorm van reinigen. Er is dus geen droogtijd of geen vocht dat de machines kan aantasten.
  3. Geen rondvliegend of achterblijvend straalmiddel. Geen rondvliegend of achterblijvend straalmiddel. Droogijs sublimeert (vergast) volledig naar koolzuurgas waardoor er geen straalmiddel achterblijft in de omgeving. Hierdoor is de opkuis na de werken beperkt.

Ik wil een spanraam (ketting) reinigen, ijsstralen. Dien ik te demonteren?

Neen: hier werken we meestal met een statief of houder voor het pistool.
De “klemmen” passeren dan meermaals voorbij ons spuitpistool om de vervuiling op een droge manier te reinigen.
Er kan ook gericht gewerkt worden: vb enkel de naaldjes reinigen.

 

De meest voorkomende problemen in de textielindustrie

1.Vervuiling van de oven

Probleem: Vervuiling van teer (vet) binnenin de oven (op düsen / spindels) zorgt voor problemen doordat bij hoge temperatuur deze vloeibare vervuiling op het textiel (weefsel) terechtkomen. 

Oplossing: Wij verwijderen met droogijs de vervuiling op düsen, spindels en ovenwanden zonder dat er gedemonteerd dient te worden. 

2. Vervuiling op spanramen

Probleem: Vervuiling op spanramen (kettingen) kan voor problemen zorgen waarbij de ketting vastloopt.  

Oplossing: Met droogijsstralen reinigen we spanramen (kettingen) al draaiende op de machine, zonder de ketting te demonteren.

 

Droogijsstralen van spanramen zonder demontage

Een prachtige video waarbij je kan zien hoe efficiënt droogijsstralen is.

OOK INTERESSANT VOOR JOU...

Het technische proces achter droogijsstralen

Deze drie effecten zorgen er samen voor dat droogijsstralen op een doeltreffende manier werkt:

Inslageffect

Het inslageffect reinigt het object. De droogijskorrels of pellets worden onder een luchtdruk van 2 tot 12 bar op het vervuilde oppervlak gespoten. Hierdoor ontstaat een grote kinetische energieoverdracht. Door de hoge inslagsnelheid van de ijskorrels komt de ongewenste aanslag van het oppervlak los. 


Thermoshock

De thermoshock is het tweede effect in het technische proces dat van droogijsstralen een doeltreffende techniek maakt. De lage temperatuur van het droogijs (-79°C) zorgt voor een thermische shock: de aanslag wordt broos en vertoont microscopisch kleine scheurtjes waardoor de vervuiling zich van het oppervlak losmaakt.


Micro-explosies

Miljoenen micro-explosies slaan het losgemaakte vuil weg van het oppervlak. De kleine explosies ontstaan door ijspellets die het oppervlak raken waarop ze worden afgeschoten. Nadat de droogijskorrels het oppervlak raken, worden de deeltjes omgezet in gas. Het gas heeft een volume dat ongeveer 800 keer zo groot is als het droogijsdeeltje. Hierdoor ‘explodeert’ het vuil en wordt het verwijderd.


Interesse in droogijsstralen nu je meer weet over de werking?

Droogijsstralen: milieuvriendelijker dan je denkt!

Veilige keuze

Veel reinigingstechnieken gebruiken giftige chemicaliën of oplosmiddelen. Hierdoor komen er vaak gevaarlijke dampen vrij die schadelijk zijn voor mens of milieu. Dat is gelukkig niet het geval bij droogijsstralen, waardoor het de meest veilige reinigingsmethode is.
 

Geen restafval


Bij zand-, soda- of waterstralen is het straalproduct op zich een probleem. Er blijft een grote hoeveelheid restafval achter en het kost aardig wat om dat allemaal te verwerken. Bij de droogijsstraaltechniek blijft er zelfs geen straalmiddel achter. Het verwijderde vuil valt op de grond en veeg je eenvoudig weg.  

Winning van kooldioxide


CO₂ is het resultaat van andere verwerkings-, verbrandings- of gistprocessen in de industrie. Een groot gedeelte van de gebruikte CO₂ wordt uit ruw kooldioxidegas gewonnen, dat voortvloeit uit chemische verwerkingsprocessen van aardolie en aardgas als afvalgas. Industrielanden produceren geen extra CO₂ meer en de verbranding van fossiele brandstoffen voor CO₂-winning verdwijnt compleet.

Contacteer ons vandaag nog

Vul onderstaand formulier in en we helpen je graag op weg.