DROOGIJSSTRALEN IS ONS VAK

Professionele industriële reiniging door Ecotrust voor verschillende bedrijfstakken

Industriële reiniging door middel van droogijsstralen is dé oplossing voor het droog reinigen van o.a. ventilatoren, motoren, elektrische kasten, verdampers, kettingen, drukpersen, verpakkingsmachines, ... 

Ecotrust zorgt voor een optimale service: ons ervaren team voert de werken uit in uw bedrijf!
U kunt rekenen op een doeltreffende reiniging van de meest uiteenlopende productielijnen en installaties. 
Daarnaast kan u ook bij Ecotrust terecht voor verhuur en verkoop van droogijsstraalmachines. Belangrijkste voordeel: droogijsstralen is een droge, veilige en efficiënte reinigingstechniek. 

Ecotrust heeft een ruime ervaring in industrieel reinigen met droogijs en kan schitterende referenties voorleggen in diverse sectoren.

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes en blogposts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ecotrust is gespecialiseerd in verschillende sectoren

Wilt u meer info over de mogelijkheden?

De verhalen van ecotrust

De workshop droogijsstralen in 3 hoogtepunten

Op 26 juni 2018 trakteerden we je op een gratis workshop droogijsstralen in Oudenaarde. We kunnen spreken van een geslaagde editie: onze 30 deelnemers maakten kennis met de milieuvriendelijke reinigingstechniek, deden praktijkervaring op en ontdekten zélf de voordelen van droogijsstralen. In een mum van tijd hadden de deelnemers de techniek onder de knie, waardoor ze nu zelf aan de slag kunnen.

Heb je onze workshop droogijsstralen gemist? Niet getreurd! We kijken even terug naar de hoogtepunten van deze educatieve namiddag, alsof je er zelf bij was.
 

1.  
Het ABC van droogijsstralen
We gingen van start met een boeiende uitleg over de wondere wereld van droogijsstralen. Wat is droogijsstralen? Is deze reinigingstechniek milieuvriendelijk? Is er sprake van materiaalbeschadiging na het droogijsstralen? Tijd om de oren te spitsen en ijverig in het notitieboekje te krabbelen!  

2.  
Demonstratie & do-it-yourself

Straalmannen Frank en Johan gaven een uitvoerige demonstratie op het meegebrachte testmateriaal. Onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’ toonden zij dat droogijsstralen heel wat in zijn mars heeft. De resultaten waren verbluffend! De deelnemers zagen met eigen ogen dat de reinigingstechniek 100% droog is, voldoet aan de veiligheidsnormen en het materiaal niet beschadigt.

Onder begeleiding van straalman Frank mochten de deelnemers vervolgens zelf aan de slag gaan. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Sommigen keken liever toe, anderen kregen er maar niet genoeg van. Hoe dan ook kregen de deelnemers de kans om te proeven van het droogijsstralen!
 

3.  
Een welverdiende barbecue

Na inspanning komt ontspanning! We sloten deze educatieve namiddag af met een welverdiende barbecue. De deelnemers konden hun ervaringen uitwisselen en elkaar wat beter leren kennen tijdens de barbecue.  

Het deed ons een plezier om de deelnemers te kunnen inspireren. Nu ze weten wat de mogelijkheden van droogijsstralen zijn, kunnen ze zelf aan de slag. Kortom: onze missie was geslaagd! Op naar de volgende workshop! 

Bekijk hier de foto's. 

Wees tijdig met het aankondigen van je shutdown of audit!

Het is belangrijk om je installaties goed te onderhouden. Dat komt de duurzaamheid en het behoud ervan ten goede! Helaas betekent een shutdown of audit ook geen productie, en dat kost geld. Daarom zorgen we ervoor dat je stopzetting zo snel en efficiënt mogelijk verloopt!

Ecotrust staat paraat om allerhande machines, onderdelen, constructies … te reinigen aan de hand van droogijsstralen. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, moeten wij dit op tijd kunnen inplannen. Er komt namelijk heel wat bij kijken: detailopmeting, taakverdeling, tijdsschema, offerte … Daarnaast moeten we ook rekening houden met andere contractoren. Dat zorgt ervoor dat er veel werkzaamheden moeten gebeuren onder grote tijdsdruk. Time is money!

Als je reeds in het bezit bent van een VCA-certificaat, dan voeren we simpelweg een Taak Risico Analyse uit. Die zorgt ervoor dat je opnieuw voldoet aan alle eisen op het gebeid van veiligheid, gezondheid en milieu.

Zoals je ziet, vergt een shutdown of audit heel wat voorbereiding. Licht ons dus tijdig in over jouw shutdown of audit, zodat we je productie zo snel mogelijk kunnen heropstarten!


6 redenen om deel te nemen aan onze workshop droogijsstralen

Heb je al gehoord over onze workshop? Op 26 juni organiseren we een gratis workshop droogijsstralen in Oudenaarde. Deze educatieve namiddag is de ideale gelegenheid om alles te ontdekken over deze milieuvriendelijke reinigingstechniek. Deze workshop mag je zeker niet missen. Waarom?

1. Verdiep je kennis & doe praktijkervaring op
De workshop bestaat uit drie delen. Na een eerste kennismaking met de reinigingstechniek, tonen we je hoe droogijsstralen in zijn werk gaat. Daarna is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! De focus ligt dus vooral op het praktische aspect van droogijsstralen.

2. Eerst zien, dan geloven
Het is de bedoeling dat je zelf de voordelen van droogijsstralen gaat ontdekken! Ondervind aan den lijve dat deze techniek 100% droog is, voldoet aan de veiligheidsnormen en je materiaal niet beschadigt. 

3. Leer de techniek in een mum van tijd
Het is de bedoeling dat je na deze leerrijke namiddag zelf in staat bent om aan de slag te gaan met droogijsstralen. Tijdens de workshop krijg je de kans om vragen te stellen en leer je de techniek onder de knie te krijgen. We laten heel wat tips en tricks op je los!

4. Breng zelf testmateriaal mee
Het is toegestaan om zelf testmateriaal mee te brengen. We kunnen die gebruiken tijdens een demonstratie of misschien kan je er wel op oefenen. Je leert droogijsstralen én je materiaal is ondertussen gereinigd: twee vliegen in één klap!

5. Een barbecue als afsluiter
Na inspanning komt ontspanning: we sluiten de workshop af met een heerlijke barbecue. Een ideale gelegenheid om te netwerken! Waarom zouden we het nuttige niet aan het aangename koppelen? 

6. Het kost je helemaal niets
Droogijsstralen is ons vak en we willen met veel plezier onze passie met jou delen. Daarom bieden we je deze workshop helemaal gratis aan. Ideaal om zelf aan de slag te gaan! Grijp deze kans dus met beide handen!


Iets voor jou?
Twijfel je nog? Praat met dan zeker met één van onze experts! Zij zullen gegarandeerd weten als deze workshop iets voor jou is. Heeft u zelf tijd en handige gemotiveerde mensen om de droogijsstraalwerken uit te voeren?

  • © Ecotrust 2017