DROOGIJSSTRALEN IS ONS VAK

Professionele industriële reiniging door Ecotrust voor verschillende bedrijfstakken

Industriële reiniging door middel van droogijsstralen is dé oplossing voor het droog reinigen van o.a. ventilatoren, motoren, elektrische kasten, verdampers, kettingen, drukpersen, verpakkingsmachines, ... 

Ecotrust zorgt voor een optimale service: ons ervaren team voert de werken uit in uw bedrijf!
U kunt rekenen op een doeltreffende reiniging van de meest uiteenlopende productielijnen en installaties. 
Daarnaast kan u ook bij Ecotrust terecht voor verhuur en verkoop van droogijsstraalmachines. Belangrijkste voordeel: droogijsstralen is een droge, veilige en efficiënte reinigingstechniek. 

Ecotrust heeft een ruime ervaring in industrieel reinigen met droogijs en kan schitterende referenties voorleggen in diverse sectoren.

Ontdekken hoe droogijsstralen voor uw onderneming de oplossing is?

Ecotrust is gespecialiseerd in verschillende sectoren

Wilt u meer info over de mogelijkheden?

De verhalen van ecotrust

Technische vorming droogijsstralen van een oldtimer

Als autoliefhebber is het essentieel om je oldtimer op een grondige manier te reinigen. Hier komen automatisch heel wat vragen naar boven: 
  • De tectyllaag verwijderen tot op de originele ondergrond van uw oldtimer?
  • Onder andere uw motorcompartiment, versnellingsbak op een vlotte en droge manier reinigen?
Dé oplossing: droogijsstralen. 

Het is misschien niet de oplossing of het antwoord waar je onmiddellijk aan denkt, maar toch gaat het reinigen van je oldtimer en droogijsstralen hand in hand. Oldtimers zijn unieke auto’s en is het belangrijk om uw wagen voorzichtig te behandelen en goed te onderhouden. Het is onmisbaar dat u op een eenvoudige manier de motor en carrosserie kan reinigen. Als liefhebber klinkt dit allemaal bekend in de oren en daarom geven wij voor de autoliefhebber een technische vorming. 

Deze technische vorming gaat door op zaterdag 24 februari van 10u tot ± 12u.
Adres: Meersbloem-Melden 46 te 9700 Oudenaarde-Melden.

Inschrijven kan via onze website


Droogijsstralen: milieuvriendelijker dan je denkt!

Veilige keuze

Veel reinigingstechnieken gebruiken giftige chemicaliën of oplosmiddelen. Hierdoor komen er vaak gevaarlijke dampen vrij die schadelijk zijn voor mens of milieu. Dat is gelukkig niet het geval bij droogijsstralen, waardoor het de meest veilige reinigingsmethode is.
 

Geen restafval


Bij zand-, soda- of waterstralen is het straalproduct op zich een probleem. Er blijft een grote hoeveelheid restafval achter en het kost aardig wat om dat allemaal te verwerken. Bij de droogijsstraaltechniek blijft er zelfs geen straalmiddel achter. Het verwijderde vuil valt op de grond en veeg je eenvoudig weg.  

Winning van kooldioxide


CO₂ is het resultaat van andere verwerkings-, verbrandings- of gistprocessen in de industrie. Een groot gedeelte van de gebruikte CO₂ wordt uit ruw kooldioxidegas gewonnen, dat voortvloeit uit chemische verwerkingsprocessen van aardolie en aardgas als afvalgas. Industrielanden produceren geen extra CO₂ meer en de verbranding van fossiele brandstoffen voor CO₂-winning verdwijnt compleet.

Het technische proces achter droogijsstralen

Deze drie effecten zorgen er samen voor dat droogijsstralen op een doeltreffende manier werkt:

Inslageffect

Het inslageffect reinigt het object. De droogijskorrels of pellets worden onder een luchtdruk van 2 tot 12 bar op het vervuilde oppervlak gespoten. Hierdoor ontstaat een grote kinetische energieoverdracht. Door de hoge inslagsnelheid van de ijskorrels komt de ongewenste aanslag van het oppervlak los. 


Thermoshock

De thermoshock is het tweede effect in het technische proces dat van droogijsstralen een doeltreffende techniek maakt. De lage temperatuur van het droogijs (-79°C) zorgt voor een thermische shock: de aanslag wordt broos en vertoont microscopisch kleine scheurtjes waardoor de vervuiling zich van het oppervlak losmaakt.


Micro-explosies

Miljoenen micro-explosies slaan het losgemaakte vuil weg van het oppervlak. De kleine explosies ontstaan door ijspellets die het oppervlak raken waarop ze worden afgeschoten. Nadat de droogijskorrels het oppervlak raken, worden de deeltjes omgezet in gas. Het gas heeft een volume dat ongeveer 800 keer zo groot is als het droogijsdeeltje. Hierdoor ‘explodeert’ het vuil en wordt het verwijderd.


Interesse in droogijsstralen nu je meer weet over de werking?

Heeft u zelf tijd en handige gemotiveerde mensen om de droogijsstraalwerken uit te voeren?

  • © Ecotrust 2017