DROOGIJSSTRALEN IS ONS VAK

Professionele industriële reiniging door Ecotrust voor verschillende bedrijfstakken

Industriële reiniging door middel van droogijsstralen is dé oplossing voor het droog reinigen van o.a. ventilatoren, motoren, elektrische kasten, verdampers, kettingen, drukpersen, verpakkingsmachines, ... 

Ecotrust zorgt voor een optimale service: ons ervaren team voert de werken uit in uw bedrijf!
U kunt rekenen op een doeltreffende reiniging van de meest uiteenlopende productielijnen en installaties. 
Daarnaast kan u ook bij Ecotrust terecht voor verhuur en verkoop van droogijsstraalmachines. Belangrijkste voordeel: droogijsstralen is een droge, veilige en efficiënte reinigingstechniek. 

Ecotrust heeft een ruime ervaring in industrieel reinigen met droogijs en kan schitterende referenties voorleggen in diverse sectoren.

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes en blogposts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ecotrust is gespecialiseerd in verschillende sectoren

Wilt u meer info over de mogelijkheden?

De verhalen van ecotrust

4 voordelen van een droogijsstraalmachine huren

Wist je dat je een droogijsstraalmachine met al zijn benodigdheden kan huren bij Ecotrust. In een vorige blogpost hebben we je al uitgelegd hoe dat precies in zijn werk gaat, maar wat zijn de voordelen ervan?

Bredere keuze in materiaal

Hoeveel meters persluchtslang heb je voor deze opdracht nodig? 10 meter? 100 meter? Afhankelijk van het aantal meters, zorgen wij ook voor de nodige koppelingen. Handig toch? Zo hoef jij geen extra materiaal aan te schaffen voor die ene opdracht!

Financieel interessant

Eenmaal je de nodige knowhow in huis hebt, dan kan het huren van een droogijsstraalmachine financieel interessant zijn. Het materiaal is op aanvraag beschikbaar en kan tijdens de huurperiode intensief gebruikt worden. 

Try before you buy

De aankoop van een droogijsstraalmachine is meteen een grote hap uit je budget, zeker als je nog twijfelt over zijn capaciteiten. Daarom kan je het materiaal eerst eens uitproberen vooraleer je een definitieve beslissing maakt!

Professioneel onderhoud

Wanneer je het gehuurde materiaal terugbrengt, dan zorgen wij ervoor dat deze professioneel onderhouden worden. Daar hoef jij je dus geen zorgen om te maken!

Klaar om zorgeloos een droogijsstraalmachine te huren? Laat het ons weten en dan maken wij een offerte voor je op!


Wil je zelf de handen uit de mouwen steken?

Dat kan! Bij Ecotrust is het mogelijk om een droogijsstraalmachine en al zijn benodigdheden te huren. Hoe gaat dat precies in zijn werk?
Je reserveert tijdig een droogijsstraalmachine en komt alles ophalen de dag voor de aanvang van je huurperiode. Alles? Dat klopt! Je hebt meer dan een droogijsstraalmachine nodig om aan de slag te kunnen gaan.
Om te droogijsstralen heb je welgeteld drie zaken nodig:
 • Een droogijsstraalmachine: Het toestel werkt volledig pneumatisch en is gemakkelijk verrijdbaar. De droogijsstraalmachine bevat een straalslang van 5, 7, 10 of 17 meter (afhankelijk van de afstand tussen het toestel en het te bestralen object), een venturisysteem …
 • Het nodige straalijs: Je mag rekenen op gemiddeld 50 kg/uur. Alles is afhankelijk van de graad van vervuiling: bij een zware vervuiling kan dat oplopen tot 70 kg/uur; bij een lichte vervuiling heb je soms maar 30 kg/uur nodig.
 • Gedroogde, olievrije perslucht: Je hebt een werkdruk van minimum 6 en maximum 10 bar nodig, opnieuw afhankelijk van de graad van vervuiling. 
  • Ofwel is er perslucht aanwezig in je bedrijf en huur je enkele meters persluchtslang (dat gaat van 10 meter tot 100 meter) en de nodige koppeling(en).
  • Ofwel huur je onze mobiele compressor, die op mazout aangedreven is, met alle toebehoren.

Bij de ophaling krijg je een korte opleiding, zodat je weet hoe de droogijsstraalmachine werkt en op wat je moet letten. We geven je nog enkele tips en tricks mee, zodat het droogijsstralen zonder problemen verloopt! Mocht je toch nog problemen ondervinden, dan bieden wij uiteraard begeleiding.

Na de werken breng je het gehuurde materiaal (in goede staat) terug! Mocht ophalen en afleveren niet lukken, dan kunnen wij uiteraard transport voor je regelen.

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Laat het ons weten en dan maken wij een offerte voor je op!


Wij doen ook kleinere opdrachten maar wat kan dat inhouden?

Goed nieuws! Sinds augustus 2018 hebben wij een grote uitgeruste democabine in gebruik. Dit wil zeggen dat wij hedendaags ook straalwerken uitvoeren op:

 • kleinere stukken, 
 • unieke stukken, 
 • aparte aanvragen, 
 • het vooraf testen als we niet zeker zijn van het te behalen resultaat, 
 • om de snelheid even te meten rond resultaat, 
 • als we niet een volledige straaldag kunnen invullen enz.

Dat kan gaan van:
 • een koperen boiler tot 
 • ventilatoren, 
 • pompen, 
 • schroeven, 
 • buizen, 
 • deksels, 
 • platen ed.

Temeer we in de democabine ook andere testen kunnen uitvoeren met andere technieken zoals:
 • zandstralen,
 • parelstralen,
 • hogedrukwater ed. 
In afwachting van kan u tal van voordelen ervaren dus wacht niet langer,  wij geven u reeds de kans om hiervoor een aparte aanvraag in te dienen.


Heeft u zelf tijd en handige gemotiveerde mensen om de droogijsstraalwerken uit te voeren?